Mr G.C.L. van de Corput

Gerben van de Corput studeerde rechten in Rotterdam. Na zijn studie is hij in 1998 als advocaat aan de slag gegaan bij Quarles & Jurgens advocaten. In 2008 was hij een van de oprichters van Lexion Advocaten.

Aanvankelijk had hij een algemene, met name civiele procespraktijk, waarbij hij veel proceservaring heeft opgedaan in het beslag- en executierecht, het insolventierecht, het huurrecht en het arbeidsrecht.

Na jaren actief te zijn geweest als curator en procesadvocaat, legt hij zich de laatste jaren met name toe op het aansprakelijkheidsrecht, ondernemingsrecht en door de steeds ruimere bevoegdheden van burgemeesters ook het bestuursrecht (handhaving en vergunningen). Zowel particulieren als ondernemers zijn bij hem in goede handen.

Gerben van de Corput volgde de Grotius specialisatieopleiding Onderneming en aansprakelijkheid en is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR) alsmede de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).

Gerben van de Corput heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • bestuursrecht
  • erfrecht
  • verbintenissenrecht


Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.